Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UMALO TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Devojčicu pogodio zalutali metak sa slavlja

Foto: Tanjug

UMALO TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Devojčicu pogodio zalutali metak sa slavlja

Desetogodišnja devojčica koja je ranjena zalutalim metkom u Alibegovcu, naselju nadomak Novog Sada, u stabilnom je stanju, a operativno joj je sanirana povreda šake

Srbija
Izvor: Tanjug

Devojčica je, kako je u Dečijoj bolnici potvrđeno, smeštena na odeljenju za plastičnu hirurgiju i van životne opasnosti je i u stabilnom stanju.

Devojčica je ranjena u subotu, dok je bila na jednoj rođendanskoj žurci u Alibegovcu.

Pogodio ju je metak koji je, kako su javili lokalni mediji, ispaljen na svadbenom veselju koje je bilo organizovano u ugostiteljskom objektu nedaleko od mesta gde je održavana rođendanska žurka.

Policija je u Novom Sadu uhapsila policijskog službenika G. K. (29), osumnjičenog da je juče iz pištolja, na svadbenom veselju u Sremskoj Kamenici, ispalio metak koji je ranio desetogodišnju devojčicu.

G. K. je osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštio je MUP.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kome će biti priveden na saslušanje.

Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G. K. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka, piše u saopštenju.

"Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih dela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije", poručio je direktor policije Vladimir Rebić, navodi se u saopštenju.