Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Umesto da ih POVLAČE sa rafova, trgovci SNIZILI CENE kašica sa PESTICIDIMA!

Snižene cene kašica/ Foto: telegraf.rs

Umesto da ih POVLAČE sa rafova, trgovci SNIZILI CENE kašica sa PESTICIDIMA!

Pojedini trgovci odlučili da zarade koji dinar na neobaveštenost roditelja.

Srbija
Izvor: Alo

Nekoliko roditelja se obratilo medijima sa informacijom da su u nekim beogradskim prodavnicama pronašli Juvitanine kašice za bebe na sniženju - pa tako umesto za 149,99 dinara po teglici, sada mogu da je kupe za 129,99 dinara.

Sedam vrsta tih kašica je u procesu povlačenja po nalogu Ministarstva zdravlja. Povlačenje sa rafova prodavnica može da traje narednih nekoliko dana zbog veličine tržišta, pa su po svemu sudeći, trgovci odlučili da zarade koji dinar na neobaveštenost roditelja.

Da podsetimo, nadležni organi su utvrdili da Juvitanine kašice za bebe sadrže tragove pesticida i izdat je nalog proizvođaču „Svislajon Takovo“ o njihovom povlačenju.

I tu se cela priča završava, kako za „Alo!“ kaže Goran Papović, predsednik Nacionalnog udruženja potrošača Srbije, jer ni roditelji, a ni ta organizacija, nemaju zakonsko pravo da podnesu kolektivnu tužbu protiv proizvođača, već ostaje samo bojkot tih kašica.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su trgovci dužni da ih obaveste da li su povukli kašice sa rafova. Potom, kako ističu, kreću u kontrolu tržišta.

"Od ponedeljka kontrolišemo da li su sporne „Juvitanine“ kašice povučene sa tržišta. Ko to nije uradio, biće kažnjen", naveli su oni.

Ne bi trebalo da bude posledica

Dr Olivera Todorović, načelnica odeljenja pedijatrije Doma zdravlja Palilula, navela je da roditelji ako primete da deca imaju stomačne tegobe i povraćaju, dođu kod lekara.

"Da bi se osetile posledice po zdravlje, trebalo bi da se te kašice jedu veoma dugo", kaže doktorka.