Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UMESTO KONFERENCIJE za odabrane, JELENA MILIĆ mogla i u KAFANU S PRIJATELJIMA!

Ilustracija: NB

UMESTO KONFERENCIJE za odabrane, JELENA MILIĆ mogla i u KAFANU S PRIJATELJIMA!

Glavna i odgovorna urednica beogradske redakcije "Sputnjik-a" Ljubinka Milinčić rekla je za Novu borbu da je demokratsko pravo medija da budu prisutni na svim konferencijama za novinare.

Srbija
Autor: NB

Direktorka Centra za Evroatlantske studije Jelena Milić je organizovala konferenciju za novinare u znak protesta, kako je saopšteno, zbog vređanja, crtanje meta na čelo i nazivanja Milićeve srbomrscem.

Na toj konferenciji delu medija nije bio dozvoljen pristup, a Milićeva je istakla da ne mogu da uđu oni mediji koje Centar za evroatlantske studije (CEAS) smatra propagandnim ispostavama i čiji rad bojkotuje, među kojima su RTS, TV Pink, Informer, Sputnjik i drugi.

Najviše prašine podigla je izjava Jelene Milić o tome da "Sputnjik“ nije medij, već ispostava ruske agenture u Srbiji.

Glavna i odgovorna urednica beogradske redakcije "Sputnjik-a" Ljubinka Milinčić rekla je za Novu borbu da je demokratsko pravo medija da budu prisutni na svim konferencijama za novinare.

"Zašto bi se konferencije inače održavale? Gospođa Milić je mogla sa svojim prijateljima da se vidi i u kafani, a ne da organizuje konferenciju za medije“, rekla je Milinčićeva za naš portal.

Ljubinka Milinčić/ Foto: sputniknews.com

Milićeva je, obrazlažući zašto pojedinim medijima nije dozvoljen pristup, pomalo i cinično rekla „može mi se“, na šta je glavna i odgovorna urednica beogradskog „Sputnjik-a“ za naš portal izjavila da joj se zaista i može, pošto iza nje stoji NATO koji, kako kaže Milinčićeva, može i da bombarduje kad mu se nešto ne sviđa“.

„Svaki napor CEAS-a da utiče na javno mnenje Srbije kako bi se naša zemlja pridružila NATO-u je legitiman. Problem gospođe Milić i ostalih uposlenika njenog Centra je u tome što je, verovatno, utrošeno mnogo novca u kampanju za propagiranje NATO-a u Srbiji — bez ikakvih rezultata."

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je tvrdnje Jelene Milić da se protiv nje vodi kampanja kao netačne, već njoj, kako tvrdi, smeta da se stvari nazovu pravim imenom.

„Ona bi da bude nekakva izmišljena nevladina organizacija, a svi znamo da se iza toga krije lobiranje za interese NATO pakta u Srbiji. Po Zakonu o stranim agentima koji smo predložili po uzoru na američko i rusko zakonodavstvo, u svakom njenom javnom i medijskom nastupu trebalo bi pored njenog imena jasno da stoji da je u pitanju lobista odnosno agent interesa NATO-a u Srbiji. plus što bi svo njeno finansiranje iz inostranstva bilo pod strožijom kontrolom države“, ocenio je Obradović u izjavi za Novu borbu, dodavši da je njena druga važna uloga napad na sve što ima veze sa Rusijom i ruskim uticajem na Balkanu.

„Ona popisuje sve prijatelje Rusije u Srbiji i ti spiskovi služe za potrebe NATO-a. Jednog dana bi NATO, kao nekada nacistička Nemačka, mogao da strelja po tom spiskovima sve one koji su srpski rodoljubi i prijatelji Rusije“, zaključio je Obradović.