Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UNS: Neprihvatljivo ponašanje Radulovića

Foto: Tanjug

UNS: Neprihvatljivo ponašanje Radulovića

Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali mora poštovati njihovo dostojanstvo, prenosi UNS

Srbija
Izvor: Tanjug

UNS ocenjuje "neprihvatljivim i nedopustivim" pretnje obezbeđenjem koje je novinarima Studija B i Pinka uputio predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

UNS je u saopštenju naveo da političari imaju pravo da ne odgovaraju na pitanja novinara, kao i pravo da, ukoliko to ne žele, ne gostuju u pojedinim emisijama i na pojedinim medijima, ali da nemaju pravo da, kao nosioci javnih funkcija, "prete obezbeđenjem, etiketiraju i propisuju ko jeste, a ko nije novinar".

- Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i zbog toga se može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali mora poštovati dostojanstvo novinara. Po Kodeksu novinara Srbije, dužnost novinara da kontinuirano postavlja pitanja od javnog značaja, dok je pravo nosilaca javnih funkcija da li će na njih da odgovore ili ne, bez prava da novinare ometaju u obavljanju njihovog posla - stoji u saopštenju.

Lider pokreta Dosta je bilo odbio je prošle nedelje da odgovara na pitanja novinara Studija B i Pinka, rekavši im da oni "nisu novinari" a da "Studio B i Pink nisu mediji".

Radulović je novinare te dve redakcije nazvao i "propagandnim timom Aleksandra Vučića" i "blatoidima".