Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UNS: Solidarnost sa novinarkom Uzelac

Ilustracija: pixabay.com

UNS: Solidarnost sa novinarkom Uzelac

UNS posebno izražava zahvalnost i podršku kolegi Dejanu Eriću sa BN televizije, koji je jedini od prisutnih novinara uzeo u zaštitu koleginicu sa TV Pink

Srbija
Izvor: Tanjug

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je danas solidarnost sa novinarkom Televizije Pink Gordanom Uzelac, kojoj su pristalice opozicije pretile na protestnom skupu ispred RIK-a, vređale je i omalovažavale u prisustvu njenih kolega.

UNS posebno izražava zahvalnost i podršku kolegi Dejanu Eriću sa BN televizije, koji je jedini od prisutnih novinara uzeo u zaštitu koleginicu sa TV Pink, usprotivio se njenim progoniteljima i sklonio je iza kamera, kako ne bi bila izložena vređanju simpatizera političkih partija koje su organizovale protest.

UNS pohvaluje i gest Čedomira Jovanovića, koji je u ime Liberalno demokratske partije preuzeo odgovornost za ono što se desilo koleginici Uzelac i jedini joj se iskreno izvinio.

Dejan Erić i Čedomir Jovanović, svaki na svoj način, dali su primer uzornog ponašanja u odbrani slobode novinarstva u našoj zemlji, saopstila je Pres služba UNS-a.