Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UPOZORENJE RHMZ: Sutra nepogode, iduće nedelje paklene vrućine

Foto: pixabay

UPOZORENJE RHMZ: Sutra nepogode, iduće nedelje paklene vrućine

sutra posle podne i uveče očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, upozorio je RHMZ. Do kraja juna očekuju se izuzetno visoke temperature.

Srbija
Izvor: RTS

Hidrometeorološki zavod je upozorio da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, a u četvrtak 29. juna i petak 30. juna, ponegde i do 40 stepeni.

Samo će u ponedeljak (26. juna) temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije.

Prema prognozi za sutra, biće pretežno sunčano i veoma toplo. Pre podne na severu Vojvodine, posle podne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se posle podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini.

Vetar će biti slab promenljiv, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, kasno posle podne i uveče očekuje se naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab promenljiv, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

Prema izgledima vremena do 2. jula, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 stepeni na severu do 34 stepena na istoku Srbije.

Od utorka do petka očekuje se sunčano i veoma toplo vreme, samo u planinskim predelima očekuje se retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni.

U četvrtak i petak će ponegde biti i do 40 stepeni.

Za vikend se najavljuje nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a dnevna temperatura biće u padu.