Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
URNEBESNA PRESUDA! ZEČEVI MU GRICKALI VOĆE, dobio parnicu i OGROMAN NOVAC!

Zečevi u polju/ Ilustracija: pixabay.com

URNEBESNA PRESUDA! ZEČEVI MU GRICKALI VOĆE, dobio parnicu i OGROMAN NOVAC!

Ledene zime 2012. godine, zečevi su mu upali u posed i oštetili 1000 sadnica dunja, a on ih kasnije "dobio na sudu"!

Srbija
Izvor: tf.rs, macvapres

Pre četiri godine, zečevi su oštetili oko 900 sadnica dunje koje je V.O. imao u svom voćnjaku u mačvanskom mestu Glušcima. Iako je ovaj voćar svoj posed zaštitio mrežom, zčev su ipak uspeli da dođu do voćaka i da ih "izgrickaju".

Nesvakidašnja odšteta isplaćena je u mačvanskom kraju. Lovačko udruženje “Mačva” iz Bogatića isplatilo je vlasniku voćnjaka V. O. 740.000 dinara odštete jer su mu zečevi oglodali 900 sadnica dunje u Glušcima.

V. O. je potom od Lovačkog udruženja "Mačva" iz Bogatića zatražio naknadu štete da bi obnovio zasad. Kada nije uspeo da sa rukovodstvom Lovačkog udruženja postigne vansudski sporazum, angažovao je advokata koji je poveo parnicu.

"On je tužio Lovačko udruženje sa zahtevom da mu se nadoknadi šteta, a pre toga je, da bi izbegao povlačenje po sudu, pokušao da postigne sporazum. Oni nisu prihvatili, a sud je 2013. godine u prvostepenom postupku odbio tužbu u celosti. Uložili smo žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu koji je usvaja i vraća predmet na ponovno odlučivanje sudskoj jedinici u Bogatiću. Ovog puta sudija je presudio da Lovačko udruženje isplati odštetu od 280.000 dinara uz obrazloženje da je i vlasnik voćnjaka delimično kriv za štetu koju su zečevi pričinili", rekao je advokat Radosav Šobić za portal "Macvapress.rs".

Advokat Šobić i njegov klijent kome su zečevi oštetili gotovo sve zasade dunje nisu bili zadovoljni takvom presudom, pa su se žalili Apelacionom sudu. U aprilu ove godine preinačena je odluka suda u Bogatiću i u celosti prihvaćen njihov zahtev.

Lovačko udruženje je obavezano da vlasniku voćnjaka isplati ukupno 466.768 dinara odštete, a zbog kamate, troškova veštačenja i sudskog postupka, kasa Lovačkog udruženja je, na kraju, “olakšana“ za ukupno 740.000 dinara!