Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
USAVRŠENO DOMAĆE ORUŽJE za naše specijalce

SAJ Foto: Youtube

USAVRŠENO DOMAĆE ORUŽJE za naše specijalce

U bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) predstavljene su usavršene i modifikovane puške i pištolji iz proizvodnog programa namenske industrije Srbije – "Zastava oružja" iz Kragujevca

Srbija
Izvor: RTS

Pripadnici SAJ-a, beogradskog Odreda Žandarmerije, Policijske brigade i Interventnih jedinica policije su obavili gađanje iz pištolja EZ-9 i EZ-9 kompakt, kalibra 9 milimetara, zatim automatskih pušaka M05-E1 i M05-E3, kalibra 7,62 milimetara, opremljenih mehaničkim i optičkim nišanima i podesivim kundakom, automata M05-C1, kalibra 7,62 milimetara, sa preklopnim kundakom i refleksnim nišanom.

Reč je o usavršenim modelima streljačkog naoružanja u čijoj izradi su učestvovali domaći proizvođači namenske industrije "Zastava oružje" iz Kragujevca, "Teleoptik" iz Zemuna i "Prva petoletka" iz Trstenika.

"Imali smo danas priliku da vidimo šta je to što domaća vojna namenska industrija može da ponudi policiji. Mi hoćemo da zamenimo jedan deo starog naoružanja, koje pripadnici policije nose već godinama i da i na taj način doprinesemo da naši policajci budu bolje zaštićeni i efikasniji u izvršavanju redovnih zadataka", istakao je Stefanović.

On je rekao da će pripadnici policije u narednim danima testirati novo naoružanje, odnosno automat, automatske puške i pištolje, koje je razvila vojna namenska industrija.

Stefanović je zahvalio Vulinu i ljudima iz vojne industrije na njihovoj spremnosti da uvek izađu u susret kako bi se policija naoružala jednako dobro, kao i vojska.