Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
USKORO PRED ČLANOVE VLADE predlog Zakona o RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Skupština Srbije/ Foto: rtv.rs

USKORO PRED ČLANOVE VLADE predlog Zakona o RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti uskoro će se naći prvo pred članovima Vlade Srbije i smatram da je ovaj zakon dobar za jednu modernu, razvijenu Srbiju i biće zakon svih nas, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Srbija
Izvor: Tanjug

Mihajlovićeva je u Novom Sadu, nakon obilaska radova na navlačenju malog luka Žeželjevog mosta, rekla da Zakon o rodnoj ravnopravnosti postepeno propisuje kvote za učešće manje zastupljenog pola, a u Srbiji su to, kako je navela, na svim važnijim položajima žene.

"Sve institucije u zemlji su dale pozitivno mišljenje o zakonu i državne i nezavisne institucije, ali i nevladin sektor, na njemu se radilo tri godine, a nakog toga očekujem u redovnoj proceduri da svi poslanici pročitaju i daju svoje predloge ukoliko postoji još mogućnosti da se zakon doradi i unapredi, mi ćemo to uraditi", rekla je Mihajlovićeva.

Smatra da Zakon o rodnoj ravnopravnosti nije zakon političkih partija.

"Mislim da je ovo zakon svih nas, muškaraca, žena, devojčica i dečaka, to je zakon budućnosti i ne očekujem da oko njega bude bilo kakvih političkih prepucavanja", navela je ona.

Mihajlovićeva, koja je i funkcionerka Srpske napredne stranke, navela je da je ta stranka dobar primer kada je reč o zastupljenosti žena na važnim pozicijama.

"Imamo predsednicu parlamenta, direktorku Narodne banke Srbije i mislim da je Srpska napredna stranka pokazujući učešće svojih žena na važnim pozicijama pokazala da joj je stalo da postoje jednaki uslovi za učešće žena i verujem da to neće biti problem nijednoj političkoj partiji, jer se sve stranke zalažu za veće učešće žena", kazala je Mihajlovićeva.