Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
USVOJEN BEZ RASPRAVE: Budžet Skupštine UVEĆAN za 400 miliona dinara

Foto: RAS Srbija

USVOJEN BEZ RASPRAVE: Budžet Skupštine UVEĆAN za 400 miliona dinara

I pored svih nesuglasica, uvećanje budžeta su izglasali lako.

Srbija
Izvor: Blic

Budžet Skupštine Srbije za narednu godinu koji je usvojen na jučerašnjoj burnoj sednici Administrativnog odbora predviđa povećanje troškova za 400 miliona dinara. Budžet Skupštine Srbije sada iznosi 3,4 milijarde dinara.

Tokom sednice na kojoj, prema tvrdnjama opozicije, predsedavajući Aleksandar Martinović nije dozvolio raspravu niti je dao reč opozicionim poslanicima, usvojen je budžet koji predviđa povećanje skupštinskih troškova, a koji generalna sekretarka parlamenta Svetislava Bulajić nije želela da obrazloži na sednici odbora.

Budžet Skupštine Srbije inače iznosi 3,4 milijarde dinara.

Prvi deo budžeta koji se odnosi na potrebe poslanika predviđa uvećanje za skoro 32 miliona dinara, a od toga uvećanje od 30 miliona je za putovanja, piše Blic. Za putovanja će tako poslanici imati ukupno 180 miliona dinara u narednoj godini.

Drugi uvećani deo budžeta je u delu stručne službe. Ovde su planirani troškovi uvećani 368 miliona dinara od čega je 5,6 miliona predviđeno za putovanja službenika.

U budžetu je predviđena i stavka za gradnju i za to je namenjeno skoro 171 milion dinara, što je skoro 112 miliona više nego u prethodnom budžetu.