Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UŽAS u NS: Bebu OSTAVILI NA ULICI, a pupčanu vrpcu VEZALI PERTLOM!

Betanija/ Foto: Robert Getel

UŽAS u NS: Bebu OSTAVILI NA ULICI, a pupčanu vrpcu VEZALI PERTLOM!

Slavica Fejsa, novinarka "Ruskog slova", našla je u petak ispred novosadske Betanije tek rođenog dečaka koji je ostavljen u platnenoj torbi.

Srbija
Izvor: Blic

U međuvremenu, beba je zbrinuta u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, a za nesavesnim roditeljima policija još traga.

"Ovaj deo dvorišta novosadskog porodilišta koristim kao prečicu na putu do posla. Čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred butika kad je ušao unutra. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Kada sam je otvorila, skoro sam pala u nesvest. Videla sam dečaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana pertlom. Mislila sam da ću se srušiti", kaže potreseno Fejsa.

Nekako se pribrala, podigla dete i odnela ga u porodilište. Ubrzo se pojavilo medicinsko osoblje i dete je zbrinuto. Prema njenim rečima, nakon što je predala bebu medicinskoj sestri, u potpunom šoku je nastavila put ka poslu i tek kada je stigla tamo, shvatila je da nije uopšte ostavila svoje podatke u Betaniji.

"Nazvala sam ih da se javim, a onda sam se ubrzo i vratila u Betaniju, gde je stigla policija. Okupili su se i doktori i svi su bili u neverici šta se desilo. Tada su mi rekli da je dečak dobro i da nema nikakvih povreda", kaže Slavica.

Dodaje da je u subotu bila u Dečjoj bolnici da obiđe bebu, ali da nije mogla da uđe kod dečaka, koji je već dobio ime Srećko, no doktori su joj preneli da je dobrog zdravlja. Kako smatra, važno je da je beba sada dobro, ali s druge strane, ne može da prestane da misli na to kakvu će sudbinu imati.

Srećko će sigurno neko vreme provesti u Dečjoj bolnici, ali zasad se ne zna tačno ko će preuzeti brigu o njemu.

O tome će odlučiti Centar za socijalni rad, a moguće je da će ga preuzeti hraniteljska porodica.