Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VANREDNI IZBORI NA SEVERU KOSOVA: Đurić pozvao na glasanje za Srpsku listu

Foto: http://infoera.rs

VANREDNI IZBORI NA SEVERU KOSOVA: Đurić pozvao na glasanje za Srpsku listu

Biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici otvorena su jutros na vreme i, prema rečima posmatrača, izborni proces je za sada regularan, a na biračkim mestima nema gužve.

Srbija
Izvor: Tanjug

U Kosovskoj Mitrovici otvoreno je ukupno sedam biračkih centara u okviru kojih se nalazi 28 biračkih mesta. Pravo glasa ima 22.630 birača.

Na severu Kosova na vanrednim parlamentarnim izborima glasa se u 44 biračka centra. U izborni proces na severu Kosova uključen je i OEBS, čije osoblje nadgleda sprovođenje izbora.

Ispred birališta mogu se videti pripadnici Kosovske policije koji su zaduženi za očuvanje javnog reda i mira.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić pozvao je danas Srbe na KiM da izađu na parlamentarne izbore i podrže Srpsku listu jer, kako je istakao, jedino ta lista garantuje opstanak srpskog naroda na KiM, očuvanje institucija Srbije i sprečavanje formiranja takozvane vojske Kosova.

"Ovaj jun je sudbinski i važno je da svi izađemo. Najbolji odgovor na sve provokacije koje se mogu dešavati u toku dana, na sve pretnje i izazove jeste što je moguće veći odziv, da probudimo onaj naš srpski inat, baš kada pokušavaju da nas obesharbre, da nas spreče da ne izađemo, da mi izađemo u što je moguće većem broju, da se izborimo za svoje interese i da Srbija i Srpska lista pobede", rekao je Đurić.