Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vapaj za pomoć: DEČAK IDE SAM NA HEMOTERAPIJU i samo mu je bitno DA SE VRATI KUĆI!

Nemanja Leontijević/ Foto: RAS Srbija

Vapaj za pomoć: DEČAK IDE SAM NA HEMOTERAPIJU i samo mu je bitno DA SE VRATI KUĆI!

Nemanja Leontijević (13) iz Kožuara kod Uba bori se sa tumorom kostiju, ide sam na hemoterapiju, a uslovi u kojima živi, praktično su neljudski.

Srbija
Izvor: Blic, Nova borba

"Plašim se igle i terapije od koje mi je muke, ali nije mi teško što putujem sam do bolnice, samo da znam da ću se iz nje vratiti kući", rekao je Nemanja za list "Blic".

Tom mališanu je pre nešto više od godinu dana dijagnostikovan tumor kostiju, a on na hemoterapije putuju prvo iz Kožuara do Uba, gde preseda za Beograd. Kada siđe u Savskoj ulici u našem glavnom gradu, onda pešači još nekoliko kilometara do Pasterove, gde se nalazi Institut za onkologiju i radiologiju. Ipak, ovaj pravi borac na to samo kaže da ima veliku volju za životom.

"Teško mi je što moram da putujem sam, i u bolnici sam jedini koji je sam, bez roditelja. Ponekad dugo čekam autobus, a umoran sam, ne mogu ni da potrčim. Razmišljam samo o tome kako ću posle terapije ići kući. Iako ne znam uvek koliko ću se zadržati. Ponekad ostanem sedam dana, nekad deset. Onda mi nedostaju sestra i brat", kazao je Nemanja.

On nastavu sluša u bolnici, a šesti razred je završio sa odličnim uspehom. Ne sprečava ga ni to što u kući nemaju kupatilo, te što su mu roditelji na socijalnoj pomoći, a primanja njegove porodice iznose svega 9.000 dinara mesečno. Kako navodi list "Blic", njegov otac seče drva po selu kako bi imali za osnovne potrebštine.

Nemanji možete pomoći tako što ćete poslati SMS na broj 2552.