Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vazura nije video ko mu je pretukao obezbeđenje

Foto: alcatrazbeograd1970.blogspot.com

Vazura nije video ko mu je pretukao obezbeđenje

Predsednik FK Partizan Miloš Vazura svedočio je danas na suđenju navijačima "crno belih" Veljku Belivuku i Darku Ristiću optuženim za prebijanje njegovog obezbeđenja 28. aprila ispred prostorija kluba.

Srbija
Izvor: Tanjug

Vazura je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu rekao da nije video ko je od njih udario pripadnika njegovog obezbeđenja Božu Kumburovića, jer je pričao sa Aleksandrom Stankovićem, takođe navijačem Partizana koji je sa njima bio na parkingu kluba.

Opisujući svoje sećanje na incident, Vazura je ispričao da je izašavši iz kola prišao da se pozdravi sa Belivukom, Ristićem i Stankovićem, s tim što su se on i Stanković odvojili par koraka sa strane.

"Pričali smo o dve struje u klubu i problemima koje Partizan ima. U jednom trenutku sam video da se nešto dešava, a onda Božu kako leži na zemlji i ja sam pobegao ka prostorijama kluba, što se vidi na snimku (bezbednosne kamere)", ispričao je direktor FK Partizan.

Odgovarajući na pitanje sudije, Vazura je rekao da nije čuo o čemu su pričali Belivuk i Ristić sa Kumburovićem jer je razgovarao sa Stankovićem.

Nakon Vazure svedočio je njegov vozač Vladimir Moravčević koji takođe nije video ko je udario Božu Kumburovića.

Moravčević je ispričao da je Vazura izašao iz kola na parkingu i rekao njemu i Kumburoviću da ostanu unutra.

Međutim Kumburović je, kako je naveo Vazurin vozač, izašao da se pozdravi sa Belivukom jer ga zna od ranije, dok je on parkirao auto.

"Kada sam izašao iz kola video sam Božu kako lezi na zemlji i krenuo ka njemu, ali mi je prišao Stanković i rekao 'uđi u kola,ne mešaj se", naveo je svedok.

Na današnjem sudenju pregledan je i video snimak incidenta od 28. aprila, na osnovu kojeg su nekoliko dana kasnije uhapšeni optuženi.

U ovom postupku ostalo je da se sasluša još jedan svedok Dragan Šćekić koji danas nije došao na suđenje iako je uredno pozvan, kao i veštak.

Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja Kumburovića izudarali zbog teške psovke.

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilničko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.

Policija je nekoliko dana nakon ove tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.