Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VELIKA BURA Trampov štab tvrdi da je INTERVJU o SRBIJI LAŽAN, "Nedeljnik" demantuje

Foto: donaldjtrump.com

VELIKA BURA Trampov štab tvrdi da je INTERVJU o SRBIJI LAŽAN, "Nedeljnik" demantuje

Iz redakcije "Nedeljnika" ostaju pri svim tvrdnjama da je intervju autentičan.

Srbija
Autor: Nova Borba

Intervju predsedničkog kandidata na izborima u SAD Donalda Trampa, koji je dao „Nedeljniku“ i u kom se izvinio Srbiji za bombardovanje izazvao je brojne kontroverze.

Nakon što su svetski mediji preneli delove intervjua i nakon što je nastala prava bura zbog Trampove izjave, iz njegovog štaba je saopšteno da je intervju lažan i da niko iz njegovog štaba nikada nije dao odgovore „Nedeljniku“.

Iz „Nedeljnika“ tvrde da je intervju autentičan i da su kontakt sa Trampom obezbedili preko Srbina iz Amerika iz čoveka iz Trampovog štaba Vladimira Rajčića, koji namerava da se kandiduje za predsednika Srbije.


Nedeljnik je objavio i mejl dobijen od Trampove saradnice Suzan Javorovski koja je prva za „Politiko“ tvrdila da nije imala ništa sa intervjuom.

Na društvenim mrežama oglasio se i Rajčić, preko kog su, po tvrdnjama „Nedeljnika“ i došlo do intervjua, rekavši da je upravo govorio za „Fox“, „CNN“, „NBC“ u kom je rekao da je otkrio istinu o intervjuu, a on takođe ostaje pri tvrdnjama da je intervju autentičan.