Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Veran Matić: Nastaviti sa istragama ubistva novinara

Foto: mc.rs

Veran Matić: Nastaviti sa istragama ubistva novinara

Matić pozvao na hitan nastavak istrage o ubistvima novinara, nije želeo da komentariše izjave smenjenog načelnika UKP Beograd da je istraga o ubistvu Milana Pantića na korak od rešenja

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da nema zastoja u istragama slučajeva ubistva novinara i da one "idu svojim tokom", prenelo je Udruženje novinara Srbije.

Matić je rekao da ne može da komentariše izjavu bivšeg načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije Dragana Kecmana da "nekome očigledno smeta što je istraga o ubistvu novinara Milana Pantića na korak od rešenja".

- Radna grupa posvećena je rešavanju slučaja ubistva Milana Pantića. Svakako ćemo na sednici Komisije za istraživanje ubistava novinara, čiji je član Dragan Kecman, razgovarati o ovoj tvrdnji i o problemima u radu na ovom slučaju - rekao je Matić.

Matić je dodao da ima veoma pozitivno iskustvo u radu sa Kecmanom i da ne zna kako da komentariše izjavu vršioca dužnosti direktora policije Vladimira Rebića da je Kecman smenjen kako bi se "posvetio rešavanju ubistava novinara".

- Ne znam kako da komentarišem jer je on svakako posvećen ovim slučajevima. Komisija je osnovana sa ciljem da se da dodatna institucionalna podrška za rešavanje slučajeva ubijenih novinara. Kecman je vodio Radnu grupu koja je rezultirala podizanjem optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije. Njegov doprinos je svakako bio veoma velik - rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, bitni pomaci ostvareni su kada je Kecman počeo da vodi Radnu grupu u slučaju ubistva Milana Pantića primenjujući iskustvo iz slučaja Ćuruvija.

Veran Matić ponovio je da ima novih saznanja u vezi sa istragom ubistva novinara Milana Pantića, ali da o detaljima ne može da govori jer bi to ugrozilo istragu.

On je takođe istakao i da u slučaju Dade Vujasinović "ovih dana očekuje rezultate veštačenja iz Holandskog forenzičkog instituta".