Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VEROVALI ILI NE Hoće državi da vrati 200.000 dinara, oni NEĆE da ih uzmu

Foto: sxc.hu

VEROVALI ILI NE Hoće državi da vrati 200.000 dinara, oni NEĆE da ih uzmu

Gotovo neverovatnu situaciju proživeo je Radovan Milić (60), koji je državi pokušao da vrati 200.000 dinara, ali ona neće ih uzme.

Srbija
Izvor: Blic.rs

Kako piše “Blic” Radovan je državi hteo da vrati novac koji je PIO fond isplaćivao njegovom pokojnom tastu sa KiM, na ime tuđe nege i pomoći, koji mu, kako priča Milić nije pripadao.

Njegov pokojni tast je, zbog povrede na radu, primao dodatak za tuđu pomoć devet godina, a kako Milić kaže od 2009. godine, pa do njegove smrti 2010. godine on nije imao pravo na dodatak, te je odlučio da tu sumu, od oko 200.000 dinara vrati državi, ali niko se ne javlja kako bi novac bio uplaćen.

Kako je rekao Milić, jedan pregled 2009. godine pokazao je da mu je tast psihički zdrav, ali je žena koja je brinula o njemu novac iz fonda i dalje primala. Milić, koji je oficir u penziji, kaže da tu sumu smatra problematičnom i da hoće da se razduži, kako tast nikome ne bi bio dužan na onom svetu.

“Pisao sam fondu, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ministru Vulinu lično. Prvo pismo poslao sam 2, a drugo 18. avgusta. Pisaću im još jednom, a ako ni tada ne odgovore, sam ću naći broj žiro računa i izvršiti uplatu” rekao je Milić.