Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vežbe "SLOVENSKO BRATSTVO" ušle u aktivnu fazu

Padobranci

Vežbe "SLOVENSKO BRATSTVO" ušle u aktivnu fazu

Aktivna faza vojnih vežbi „Slovensko bratstvo 2017“ na kojim učestvuju padobranske jedinice Rusije, snage za specijalne operacije Belorusije i specijalne brigade Srbije počela je u nedelju na beloruskom poligonu Brestski.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

U skladu sa planom vojnih manevara, vojnici ovij triju zemalja počeli su da izvršavaju protivterorističke zadatke u sastavu zajedničke jedinice u okviru mirovne operacije za podršku mira u uslovnoj državi pod mandatom UN, saopštio je zamenik rukovodioca vežbi sa ruske strane, pukovnik Aleksej Zgibnjev, a prenosi Glas Moskve.

„Jutros je počela prva faza aktivne faze manevara — priprema multinacionalne bataljonske taktičke grupe ruskih, beloruskih i srpskih jedinica za izvršavanje protivterorističkih zadataka i njeno napredovanje prema određenom području sa prevazilaženjem vodenih prepreka i desantom“, rekao je Zgibnjev.

Prema njegovim rečima, u popodnevnim satima i tokom noći 13. juna, jedinice multinacionalne bataljonske taktičke grupe treba da izvrše zadatak preuzimanja i zadržavanja kontrole nad oblašću odgovornosti za izvršavanje u njemu protivterorističkih mera uz pomoć helikoptera tima za pretragu i juriš. „Ukupno će se za taj dan održati desetak taktičkih epizoda“, istakao je Zgibnjev.

Zajedničke antiterorističke vojne vežbe Srbije, Rusije i Belorusije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2017“, održavaju se u blizini beloruskog grada Bresta, od 6. do 15. juna.