Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Viši sud u Beogradu odredio PRITVOR BIVŠEM PRIPADNIKU AMERIČKIH "FOKA"

Viši sud u Beogradu/ Foto: ozon.rs

Viši sud u Beogradu odredio PRITVOR BIVŠEM PRIPADNIKU AMERIČKIH "FOKA"

Američkom državljaninu Danijelu (Dejvidu) Korbetu, bivšem američkom marinacu i pripadniku elitne jedinice "Foke", potvrđen je pritvor do tri meseca, odlučio je Viši sud u Beogradu.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Korbetu je pritvor do tri meseca određen nakon hapšenja zbog posedovanja pištolja sa izbrisanim serijskim brojem.

Naime, krivično vanpretresno veće suda je u četvrtak odbilo žalbu njegovog branioca na rešenje kojim mu je 2. febraura određen pritvor do tri meseca, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Tom odlukom potvrđeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke.

Zajedno sa Korbetom 31. januara uhapšena su i tri sprska državljana, N. V., N. P. i N. A. kojima je takođe određen pritvor do tri meseca.

Žalba na rešenje o određivanju pritvora za N. P. je takođe odbijena, dok se druga dvojica nisu žalila.

Protiv Korbeta i ostalih osumnjičenih u toku je istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a N. A. se sumnjiči i za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju medija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da je on uhapšen u štek-stanu u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Korbet je, kako su preneli mediji, zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona.

Bio je pripadnik Tima-6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "foke".