Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VLADA I KONJIČKI SPORT: 12 miliona dinara za Ljubičevske igre!

Radovi na Hipodromu u Požarevcu/ Foto: danas.rs

VLADA I KONJIČKI SPORT: 12 miliona dinara za Ljubičevske igre!

Investicije na mestu održavanja višeboja i trka su u punom jeku kako bi grad Požarevac spremno dočekao 53. Ljubičevske konjičke igre

Srbija
Izvor: Danas.rs

U Požarevcu će se i ove godine održati Ljubičevske konjičke igre, tradicionalno, 53. put u nizu, a njihovo održavanje je zakazano za period između 2. i 4. septembra.

Najavljene su razne manifestacije i defilei po samom Požarevcu za dan otvaranja Igara, baš kao i nastup po mnogima najvećeg rok sastava u bivšoj SFR Jugoslaviji Bijelog dugmeta. Dva dana potom, odnosno 3. i 4. septembra, na Hipodrumu će se održati Ljubičevski višeboj, kao i kasačke i galopske trke konja, te takmičenje u preskakanju prepona.

Investicije na mestu održavanja višeboja i trka su u punom jeku kako bi grad Požarevac spremno dočekao 53. Ljubičevske konjičke igre, a za uređenje Hipodroma i Ljubičeva Ministarstvo trgovine, turizma i telekomonukacija Vlade za ove namene izdvojilo je 12 miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izjavio je da je zadovoljan dinamikom kojom se izvode radove prilikom obilaska Hipodroma. Tom prilikom je dodao da su javne nabavke bile raspisane i sporovedene na vreme, pa će tako sve bii gotovo u predviđenom roku.

Dnevni list "Danas" navodi da požarevački Hipodrom dobija obrise kako treba da izgleda i da ponovo bude dragulj konjičkog sporta u Srbiji, a gradonačelnik Spasojević tvrdi da bi Požarevac mogao postati prepoznatljiva turistička destinacija u zemlji.