Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vlada smenila Borovčanina sa mesta sekretara

Nenad Borovčanin Foto: sps.org.rs

Vlada smenila Borovčanina sa mesta sekretara

Nenad Borovčanin, kadar SPS, razrešen je juče sa dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu sporta, saznaje „Blic“.

Srbija
Izvor: Blic.rs

Borovčanin je smenjen bukvalno istog dana kada se sam, kao što nalažu propisi, obratio Agenciji za borbu protiv korupcije, jer je preuzeo funkciju zamenika predsednika Opštine Stari grad.

Agencija je trebalo da odgovori u skladu sa zakonom da li je u sukobu interesa ili nije. Međutim, Borovčanin je dobio odgovor od Vlade - da je razrešen.

U izjavi za „Blic“ Borovčanin kaže da mu ovakvo ažurno poštovanje zakona Vlade koje se ogleda kroz njegovo razrešenje daje nadu da Srbija korača ka uređenoj državi. On je pre dva dana preuzeo dužnost zamenika predsednika Opštine Stari grad. Opisujući šta se dogodilo, kaže:

- Preuzimanje funkcije u opštini podrazumeva i konsultaciju sa Agencijom za borbu protiv korupcije vezano za novu ali i funkciju državnog sekretara u tehničkoj vladi. Ne znam da li je pismo stiglo za jedan dan u Agenciju, ali je svakako Vlada pokazala ažurnost i poštovanje vladavine prava upravo kroz moje razrešenje. To mi daje nadu da Srbija korača ka uređenoj državi - ističe Borovčanin.

Inače, Borovčanin je bio na mestu državnog sekretara u Ministarstvu sporta od 2012. godine. Pokretao je više akcija, a među njima i one za stipendiranje mladih sportskih talenata.

Ušao u vlast na Starom gradu

Borovčanin je uspeo da osvoji četiri odbornička mesta u opštini Stari grad na kojoj socijalisti tradicionalno gube. Tokom kampanje nije imao naročitu podršku izbornog štaba SPS. Na vlast u ovoj beogradskoj opštini ušao je sa demokratama. Inače, Borovčanin je 2011. osvojio titulu šampiona Evrope u WBO cruiserweight kategoriji, a bio je i među deset najboljih boksera na svetu.