Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vlasnik diskoteke "Kontrast" izašao iz zatvora

Foto: dnevnik.rs

Vlasnik diskoteke "Kontrast" izašao iz zatvora

Vlasnik novosadske diskoteke "Kontrast" koja je izgorela pre više od četiri godine Alojz Ganić izašao je iz zatvora nakon dve trećine odslužene kazne zbog primernog ponašanja

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Vlasnik novosadske diskoteke “Kontrast” u kojoj je u požaru pre više od četiri godine stradalo šestoro mladih ljudi, Alojz Ganić, pušten je iz zatvora posle dve trećine izdržane kazne.

Apelacioni sud u Novom Sadu je 16. juna odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva, koje se žalilo na rešenje Višeg suda kojim je Ganić uslovno pušten sa izdržavanja zatvorske kazne, pod uslovom da do kraja njenog isteka 4. juna 2017. godine ne učini novo krivično delo.

- U obrazloženju drugostepene odluke, veće Krivičnog odeljenja Apelacionog suda je utvrdilo da je prvostepeni sud pravilno ocenio sve okolnosti od značaja za odluku - navodi se u saopštenju Apelacionog suda. - Utvrđeno je da se okrivljeni za vreme dosadašnjeg izdržavanja kazne tako popravio, da je stepen rizika od ponavljanja dela nizak, a proces resocijalizacije je završen.

Ganiću je, podsetimo, kao i dvojici zakupaca “Kontrasta” Dejanu Ratkoviću i Slaviši Stanišiću i električaru Miroslavu Papugi, zbog kobnog požara, izrečeno ukupno 30 godina zatvora, zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti i izazivanja opšte opasnosti.

Apelacioni sud je, međutim, pre godinu dana Ganiću petogodišnju kaznu smanjio na četiri godine, smatrajući da prvostepeni sud nije cenio olakšavajuću okolnost da osuđeni ima 71 godinu i narušeno zdravlje.

Stanišiću je isti sud potvrdio devet godina, a drugom zakupcu Ratkoviću je potvrđena kazna od sedam godina zatvora, kao i Papugi koji je osuđen na devet godina.