Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vojvodina danas dobija novu vladu, imena ministara poznata

Foto: Tanjug

Vojvodina danas dobija novu vladu, imena ministara poznata

Igor Mirović, novi premijer Vojvodine je u izjavi za "Blic" rekao da se opredelio za ljude sa rezultatima u svom poslu koji će zajedno sa njim biti deo nove pokrajinske vlade.

Srbija
Izvor: Blic

Tako se za resor sporta opredelio za bivšeg odbojkaškog reprezentativca Vladimira Bateza, resor privrede pripao je Ivanu Đokoviću (SPS), koji je desna ruka Bajatovića, dok je SNS za kulturu i informisanje izabrao kompozitora Miroslava Štatkića, a za finansije Smiljku Jovanović, direktorku Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza.

Pokret socijalista je dobio resor socijalne zaštite, a Ljajićev SDP energetiku.

- Ekonomski razvoj je prva i najznačajnija tačka programa nove vlade u okviru kog će poseban akcenat biti stavljen na razvoj poslovne infrastrukture i privlačenje investicija - kazao je Igor Mirović.

Takođe će velika pažnja biti posvećena podsticajnoj politici za razvoj poljoprivrede.

- Zatekli smo puno nedovršenih poslova i u oblasti zdravstva i socijalne politike i insistiraćemo na intenziviranju saradnje sa nacionalnim zajednicama i njihovim savetima. Želimo da poboljšamo stanje u oblasti njihovih obrazovnih i kulturnih delatnosti i želimo da učestvujemo u finansiranju svih njihovih aktivnosti i projekata - istakao je Mirović.

Prema njegovim rečima, kao ključni cilj nove Pokrajinske vlade postavlja se politika koja treba da dovede do saradnje sa Vladom Srbije na svim nivoima i sa svim lokalnim samoupravama, a ne samo sa nekim kao što je to bilo do sada.

- Na taj način ćemo doprineti razvoju lokalnih samouprava i olakšati im realizaciju raznih projekata prilivom sredstava iz Vojvodine i iz državnih i međunarodnih fondova - zaključio je Mirović.

Danas bi trebalo da budu imenovani i predsednici i članovi svih odbora Skupštine Vojvodine.