Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VOZAČ AUTOBUSA IZ SRBIJE POGINUO u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj

Ilustracija/ Foto: Nenad Pavlović/ Telegraf.rs

VOZAČ AUTOBUSA IZ SRBIJE POGINUO u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj

​Vozač autobusa "Eurolajn" iz Paraćina je poginuo, a 16 putnika je povređeno u udesu na auto-putu M-0, na periferiji Budimpešte.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Do nesreće je došlo oko podneva, kada je autobus na liniji za Austriju udario u teretno vozilo službe za održavanje puteva.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac potvrdio je da je u udesu poginuo vozač autobusa "Eurolajns" S. S. (60), da su dva putnika autobusa teže povređena, dok je 14 zadobilo lakše povrede.

Povređeni putnici odmah su zbrinuti u budimpeštanskim zdravstvenim ustanovama.

Preostalih devet putnika nije imalo ozbiljnije povrede u udesu i nalaze se na obližnjoj benzinskoj stanici.

Drobac je naveo da su neki putnici su već otišli u Austriju automobilima svojih rođaka, dok je za druge poslat autobus koji će ih odvesti dalje do željene destinacije.

Autobus paraćinskih registarskih oznaka krenuo je jutros u 02.45 iz sela Rekovac za Austriju. U vozilu je bilo 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije povređen.

Prema informacijama iz ambasade Srbije u Budimpešti, čiji su predstavnici na licu mesta, vozač autobusa je oko podneva, na skretanju sa puta M-5 prema M-0, 19 kilometara od Budimpešte, naleteo na teretno vozilo firme koja održava auto-put.

Vozač autobusa, čija je prednja strana smrskana, odmah je podlegao povredama.

Uviđaj mađarske policije je u toku, a saobraćaj na tom delu puta je obustavljen.