Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Vreme je da se evropske institucije oduže Srbiji"

Foto: pixabay.com

"Vreme je da se evropske institucije oduže Srbiji"

U prethodnih šest meseci Vlada Srbije je imala odlične rezultate, što je dovelo do otvaranja prvih poglavlja i Srbija bi morala biti dodatno nagrađena, izjavio je mađarski poslanik Evropskog parlamenta Andor Deli

Srbija
Izvor: Tanjug

Poslanik u Evropskom parlamentu iz Mađarske, Andor Deli, na plenarnoj sednici u Briselu rekao je da su izbori u Srbiji pokazali da građani žele evropsku budućnost i da je vreme da se evropske institucije oduže Srbiji.

Deli, poslanik u delegaciji Fidesa, na sednici EP čestitao je SNS-u i Savezu vojvođanskih Mađara, kao i građanima Srbije, "izborni rezultat koji dokazuje da žele evropsku budućnost za svoju zemlju".

- Tokom poslednjih meseci, vlada Srbije je imala dobre rezultate, što je dovelo do otvaranja prvih poglavlja u pregovorima o pristupanju. Svedoci smo i velike posvećenost u rešavanju migracione krize i podsticanje regionalne saradnje - rekao je Deli na jučerašnjoj sednici.

Mađarski poslanik je saopštio da se članovima Evropskog parlamenta obratio rečima da je "sada vreme da se evropske institucije oduže Srbiji" i da je pozvao Evropsku komisiju i Predsedništvo Saveta da "učine sve kako bi se otklonili preostale prepreke koje ometaju otvaranje novih poglavlja, posebno poglavlje 23".

Deli je rekao da izuzetni rezultat na izborima, SNS-u "omogućava da nastavi sa reformama za dobrobit evropskih integracija Srbije i za dobrobit njenih gradana".

Mađarski evroposlanik je čestito i Savezu vojvođanskih Mađara na njihovom izbornom rezultat, koji će "pomoći mađarskoj manjini u Srbiji da održi svoju jaku političku zastupljenost na svim nivoima".