Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučević najavo razvoj NS na svim nivoima

Miloš Vučević/ Foto: N1

Vučević najavo razvoj NS na svim nivoima

Fokus gradske vlasti u Novom Sadu u narednom periodu biće rad na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Srbija
Izvor: Agencije

Reizabrani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da očekuje razvoj tog grada na svim nivoima, ali i smene onih koji u proteklom periodu, prema njegovim rečima, nisu istvarili očekivane rezultate.

Skupština Novog Sada je na jučerašnjoj sednici izabrala da Vučević bude prvi čovek grada još četiri godine, a on je gostujući na Televiziji Pink rekao da je ponosan na ono što je urađeno za vreme njegovog prvog mandata, ali i da će fokus gradske vlasti u Novom Sadu u narednom periodu biti rad na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

"Novi Sad nije često davao nastavak jedne politike ili drugu šansu, a mislim da je to odraz naše politike i na nacionalnom i na lokalnom nivou. A u svom prvom mandatu svakako sam ponosan na to što smo posle toliko godina doveli investitore, da smo Novi Sad razvili, otvorili, probudili, ohrabrili privrednike i građane", rekao je on.

Vučević je kazao da plan za naredni period sadrži pet tačaka, a prva od njih je da se Novi Sad razvija na svim nivoima.

"To svakako znači otvaranje radnih mesta, podsticaj za započinjanje biznisa, žensko preduzetništvo. To je borba Novog Sada da svoje mlade zadrži. Cilj je i bolja konekcija univerziteta i privrede i grad je spreman da za to bude posrednik", objasnio je on i podvukao da je u avgustu 2012. bilo 29.000 nezaposlenih, dok je tokom njegovog prvog mandata smanjen broj nezaposlenih za 6.000 ljudi.