Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ: Biće problema, ali ćemo sačuvati stabilnost i dijalog sa Prištinom

Foto: Tanjug

VUČIĆ: Biće problema, ali ćemo sačuvati stabilnost i dijalog sa Prištinom

Želimo ozbiljan dijalog s Albancima, ali moraju da znaju da želimo i da očuvamo interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija
Izvor: Tanjug, RTS

Takozvana ratna ili veteranska koalicija stranaka, koja je dobila većinu na izborima na Kosovu i Metohiji, jeste ona grupacija koja je najotvorenije pretila Srbima, i to će nam stvoriti mnogo problema, rekao je Vučić novinarima, ali i ukazao da ta koalicija u Prištini sad ima naspram sebe jedinstven blok političkih predstavnika Srba, koji će štititi interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ključno je što Albanci nisu kod Srba uspeli da ostvare ono što su želeli, i oni i neki spolja, a to je da imaju neku vrstu kontrole nad srpskim poslanicima u donošenju odluka na Kosovu, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će ishod prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu predstavljati teškoće i mnoge probleme, ali, kaže, mi ćemo se boriti da sačuvamo stabilnost i nastavimo dijalog, te poručio da će, prilikom formiranja Vlade, Priština pred sobom imati jedinstven srpski blok.

Vučić je podsetio da su ratnička, teroristička ili veteranska koalicija, kao i Samoopredeljenje, koji su dobili najviše glasova, uvek najotvorenije pretili Srbima.