Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić danas razgovara sa manjinskim strankama

Foto: Tanjug/ screenshot

Vučić danas razgovara sa manjinskim strankama

Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić nastaviće danas razgovore o vladi sa predstavnicima manjinskih lista.

Srbija
Izvor: Tanjug

Prvi sastanak je predviđen za 15 časova, kada će se Vučić u Domu Narodne skupštine sastati sa predstavnicima liste Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

U 16 sati Vučić će se sastati sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, a nakon toga, u 16:45 sa SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin.

Predviđeni su razgovori i sa predstavnicima izborne liste Zelena stranka, kao i sa Partijom za demokratsko delovanje.

Kako navode iz SNS, mandatar će u razgovoru sa predstavnicima izbornih lista predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Razgovori o vladi su započeti u utorak, kada se Vučić sastao sa predstavnicima izbornih lista SPS, SRS, Pokreta Dosta je bilo, LSV i LDP, kao i pokreta Dveri.

Posle prvog kruga razgovora Vučić je izjavio da su oni bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orjentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Mandatar je rekao i da postoji mogućnost da nova vlada bude sastavljena i posle 16. juna, ali da je svakako cilj da se formira najbolja moguća vlada.

Vučić je naveo da će ponovo razgovarati sa predstavnicima svih stranaka, osim sa onima sa kojima ni juče razgovora nije bilo.

On je najavio da će danas razgovarati sa manjinskim strankama, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.