Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić hoće da napravi DUPLO VIŠE PUTEVA NEGO TITO!

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Ž. Žestić

Vučić hoće da napravi DUPLO VIŠE PUTEVA NEGO TITO!

Srpski premijer Aleksandar Vučić želi da trenutna Vlada napravi duplo više kilometara puteva u Srbije nego Josip Broz Tito.

Srbija
Izvor: Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je jutros u letonskoj prestonici Rigi bilateralne sastanke sa premijerom Albanije Edijem Ramom i Češke Bohuslavom Sobotkom s kojima je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje, ali i o konkretnim infrastrukturnim projektima.

Tom prilikom Vučić je od češkog premijera Sobotke dobio poziv da zvanično poseti prestonicu te zemlje Prag na dva dana kako bi šefovi vlada utemeljili bolje odnose između Srbije i Češke.

"Razgovarali smo o projektu modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, mada to ima smisla kada uspemo da dogovorimo dalju modernizaciju pruge Beograd-Niš, koja je u veoma teškom stanju", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je i sa predstavnicima kineske kompanije CRBC o potpisanim deonicama.

"Juče je potpisan Surčin-Obrenovac, sutra otvaramo Ljig-Preljina, odnosno Ljig-Čačak, od 40,4 kilometra. Završen je deo puta od 12 kilometara, ali besmisleno je da otvaramo iz njive u njivu", rekao je Vučić.

On je dodao da ostaje da se završe deonice Obrenovac-Ub i treći deo deonice Lajkovac-Ljig.

"Od prioritetnog značaja je da uskoro ponovo s njima dogovaramo Preljina-Požega, od 31 kilometar. To je značajno zbog puta ka Užicu. Onda bismo do Zlatibora, kada bismo to završili, bili za kratko vreme, što bi povećalo turistički potencijal", rekao je premijer.

On je poručio da mu više nije želja da Srbija po broju izgrađenih kilometara samo prestigne period vladavine Josipa Broza Tita, već da to bude duplo više.

"Želim da izgradimo dvostruko više kilometara puta nego što je izgrađeno za 35 godina njegove vladavine", rekao je Vučić.