Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić i Dačić poranili na sastanak o Vladi

Foto: Tanjug

Vučić i Dačić poranili na sastanak o Vladi

Aleksandar Vučić stigao pola sata pre početka sastanka, "požurio" i Ivica Dačić, koji je na konsultacije stigao 10 minuta ranije

Srbija
Izvor: B92/Tanjug

Kandidat za premijera Aleksandar Vučić održava konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Razgovor mandatara sa koalicijom SPS-JS trajao 45 minuta.

Vučić je u Skupštinu Srbije stigao oko 13.30, iako je bilo planirano da konsultacije počnu od 14h.

Predsednik SPS Ivica Dačić stigao je 10 minuta pre zakazanog termina i s njim je došao i njegov koalicioni partner, lider JS Dragan Marković.

Uz mandatara Vučića na konsultacijama je i šef kabineta predsednika vlade Ivica Kojić. Konsultacije su trajale od 14 do 14.45..

Brojni novinari u parlamentu, koji prate popodnevne konsultacije, očekuju obraćanje predstavnika koalcije SPS-JS.

Vučića su u parlamentu dočekale predsednica Maja Gojković i potpredsednica SNS i poslanica te stranke Marija Obradović.

Lider SNS će, kako je ranije navedeno u saopštenju te stranke, s predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti im osnovne tačke programa nove vlade.

Vučić je razgovore o vladi počeo sa socijalistima, a nastavlja ih sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, što će, prema Šešeljevim rečima, biti njihov prvi susret posle osam godina.

U 16 sati Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima Pokreta "Dosta je bilo", potom i sa LDP i LSV, dok će u 18 sati razgovarati s predstavnicima pokreta Dveri. Demokratska stranka danas je saopštila da neće učestvovati u konsultacijama, navodeći da ne žele da učestvuju u vladi koju vodi SNS.