Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić i general Petrus o novim investicijama u Srbiji

Foto: Tanjug

Vučić i general Petrus o novim investicijama u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Američkog investicionog fonda kako bi razgovarao o novim paketima investicija u Srbiji

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), sa kojima je razgovarao o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama.

- Politička stabilnost je najvažnija za ekonomski rast - istakao je premijer Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu.

General Petrus, koji se nalazi na čelu KKR, čestitao je premijeru Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima i naglasio da činjenica da je do pobede došlo nakon sprovedenih reformi predstavlja značajan dokaz da je Srbija na dobrom putu.

On je istakao da je KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicioni paket, kako u Srbiji tako i u regionu.

Premijer Vučić razgovarao je sa predstavnicima KKR i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Republici Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke i KKR, saopšteno je iz Vlade Srbije.