Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić i Šešelj završili konsultacije o Vladi

Foto: Tanjug

Vučić i Šešelj završili konsultacije o Vladi

Bio je to prvi direktan sastanak njih dvojica nakon punih osam godina

Srbija
Izvor: Tanjug

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić završio je danas konsultacije sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom, sa kojim je razgovarao oko 50 minuta.

Vučić i Šešelj su razgovarali u četiri oka. To je, prema Šešeljevm rečima, bio njihov prvi susret nakon osam godina-

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je mandataru za sastav nove vlade Aleksandru Vučiću preneo da neće biti deo buduće vlade.

Šešelj je novinarima u parlamentu rekao da je odmah na početku razgovora Vučiću saopštio da je SRS spremna na saradnju i koalicioni sporazum pod uslovom da on i njegova vlada napuste politiku učlanjenja u EU i preorjentišu se na integraciju sa Rusijom.

- Za sve bi se moglo naći rešenje ako odustane od EU i na tome sam insistirao. To je među nama provalija koja se ne može prevazići bez promene vladine politike - preneo je Šešelj, primetivši da je Vučić takvim stavom, prema njegovim rečima, bio razočaran.

Sa Vučićem je, kako je naveo, razgovarao o raznim temama, uglavnom ekonomskim, a mandatar mu je, dodao je, izložio suštinu ekonomske politike buduće vlade o kojoj će se Šešelj izjasniti nakon podnošenja ekspozea u skupštini.

Upitan kako je doživeo susret sa Vučićem nakon osam godina, Šešelj je rekao da je izgledalo kao da se prvi put sreću i upoznaju.