Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Imamo informacije da će biti nereda u Srpskoj

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug

Vučić: Imamo informacije da će biti nereda u Srpskoj

Kako je rekao premijer Vučić, postoje informacije da bi moglo da dođe do nemira u Banjaluci i zato Srbija "moli sve političke aktere u Republici Srpskoj" da sve prođe u miru.

Srbija
Izvor: B92.net

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da obaveštajne službe imaju informacije da je moguće da dođe do nemira tokom najavljenih protesta u Republici Srpskoj.

I opozicija i vlast su najavili mitinge u Banjaluci za 14. maj, a Vučić je rekao Vlada Srbije apeluje na sve političke aktere da sačuvaju mir.

- Mir i stabilnost su uslovi bez kojih Srbija ne može napred. Zato sam razgovarao sa Miloradom Dodikom, Mladenom Ivanićem i Mladenom Bosićem izrazio zabrinutost zbog tih informacija - rekao je Vučić.

Kako je rekao, postoje informacije da bi moglo da dođe do nemira u Banjaluci i zato Srbija "moli sve političke aktere u Republici Srpskoj" da sve prođe u miru.

- Da ne dođe do nemira, da svi putevi budu dobro obezbeđeni. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gde se nađu dve grupe autobusa, ali molim sve da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost Republike Srpske - rekao je Vučić.

Srpski premijer je naveo da bi nemiri bili problem i za RS, ali i za BiH i samu Srbiju.

- Budućnost i opstanak Republike Srpske bi bili dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da informacije o mogućim neredima "nisu dramatični, ali jesu upozoravajuće". Kako je rekao, informacije su stigle iz srpskih obaveštajnih službi i one ukazuju na mogućnost da dođe do većeg kršenja reda i mira i ugrožavanja bezbednosti ljudi u Republici Srpskoj.

Kako je rekao, njegove apele Dodik, Ivanić i Bosić "dobro razumeju".

- Samo ih molimo da se sačuva mir u Republici Srpskoj, jer nam ne treba bilo kakav srpsko-srpski sukob. Jedna tuča, posle toga niko ne može ništa da sačuva - rekao je Vučić.