Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ: Janković protestima pokušavao da mi iznudi mesto premijera

Foto: nspm.com

VUČIĆ: Janković protestima pokušavao da mi iznudi mesto premijera

Saša Janković je bio spreman da nastavi proteste misleći da ću mu pod pritiskom dati premijersku fotelju, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

"To je bio ozbiljan pokušaj da se Srbija destabilizuje, mada se neki danas s tim šale", prokomentarisao je predsednik Vučić.

"Neki su pomislili da pod pritiskom mogu da dobiju nešto što nisu zaslužili. Janković je bio spreman da nastavi te proteste, misleći da će me na taj način naterati da mu dam premijersku fotelju", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja u vezi sa izjavom Jankovića da je predlagao da se protestima iznudi od Vučića da pristane na koncentracionu vladu, čiji bi on bio predsednik.

Postoje ljudi koji, kaže Vučić na to, ne žele stabilnu Srbiju.

"Žele da nama upravljaju kao lutkama. E, to sa ovom Srbijom ne mogu da čine. Moja politika je da ne dozvoljavam nikome drugom osim građanima da budu nosioci suvereniteta, bez obzira na to koliko su moćni", istakao je predsednik Vučić.

Vučić je, na pitanje voditelja kada će Saši Jankoviću dati mandat za sastav vlade, rekao da će se, ako mora ozbiljno na to pitanje da odgovori, to dogoditi kada na paralametarnim izborima lista koju bude vodio ili većina političkih stranaka kaže da predlaže njega za mandatara.

Kako je ukazao, SNS je po dolasku na vlast 2012. imao stav da nikakvog osvetničkog ponašanja ne bude, pa su ostavili Jankovića da obavlja svoj posao, iako ga je birao DS.

"Posle nekog vremena sam shvatio da se on ne bavi svojim poslom, već politikom i da se sprema za predsedničke izbore. Ovo nije pitanje igre, već ozbiljnosti institucija. Namirisao sam da je nešto čudno, da postoje mnogi i inostrani faktori koji bi želili da sruše stabilnost države", rekao je Vučić i zapitao:

"Zamislite da imate Jankovića za premijera i Šutanovca za ministra odbrane, zamislite kakav biste javni dug imali", naveo je Vučić.

 


rade:  
"Zamislite da imate Jankovića za premijera i Šutanovca za ministra odbrane, zamislite kakav biste javni dug imali", naveo je Vučić. Isto kao što je premijer Brnabić i ministar (jadne i bedne) odbrane Vulin.

07.12.2017 07:48h    57     52