Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Vučić kreće U PREDSEDNIČKU KAMPANJU iz Niša"

Neki posetu Nišu vide kao početak kampanje/ Foto: N1

"Vučić kreće U PREDSEDNIČKU KAMPANJU iz Niša"

Odluka državnog vrha Srbije da Vlada bude u radnoj poseti Nišu nedelju dana, tumači se na razne načine, a sve su češći komentari u vezi sa eventualnom predsedničkom kandidaturom Aleksandra Vučića.

Srbija
Autor: Nova borba

Članovi Vlade Srbije broje sitno u niškoj kasarni "Pantelej", pošto su već proveli pola predviđenog vremena na jugu Srbije, ali izgleda da će ih po povratku u Beograd sačekati mnogobrojne kritike i komentari.

Kako se Srbiji bliže predsednički izbori, koji će se održati sledeće godine, sve više se pokreće pitanje u vezi sa kandidatom najveće parlamentarne stranke u Srbiji. Zasad su postojala samo predviđana, a srpska opozicija sve češće tvrdi da će upravo sam premijer Aleksandar Vučić biti kandidat Srpske napredne stranke na predstojećim izborima za šefa srpske države.

Iako je Vučić dosad u nekoliko navrata istakao da on nipošto neće biti kanidat na tim izborima, te da je još rano za njegovu stranku da objavljuje ime kandidata, u protivničkim taborima veruju da je u SNS-u odavno sve već poznato i da se krije činjenica da predsednik Vlade ulazi u predsedničku trku. Tu informaciju juče je u javnost izneo i Vuk Jeremić, koji je bio kandidat za generalnog sekretara Ujedninjenih nacija, a za koga se pisalo da će se kandidovati za predsednika Srbije.

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić nema dilemu po tom pitanju. Kako navodi na svom tviter nalogu, već je sada, nakon prvih dana boravka Vlade u Nišu, jasno da je Vučić ušao u predizbornu kampanju za predsednika naše zemlje.

Iz SNS-a su još ranije govorili da opozicione stranke vrše neporteban pritisak, te da će ta stranka predložiti kandidata kada za to dođe vreme.