Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Možda sam nepristojan, ali ovo je šansa

Foto: Tanjug

Vučić: Možda sam nepristojan, ali ovo je šansa

Poseta Đinpinga je izvanredna prilika da se odnosi naše zemlje i Kine još više unaprede, istakao je Vučić

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga izvanredna prilika da se odnosi dve zemlje unaprede u svim sferama.

Vučić je naveo da će Srbija i Kina imati još mnogo zajedničkih infrastrukturnih projekata.

"Nadam se da se niste i da se nećete pokajati posle mojih pomalo i nepristojnih molbi da dođete u posetu Beogradu i Srbiji i da ćete osetiti iskreno prijateljstvo srpskog naroda na svakom koraku", rekao je Vučić na sastanku sa Si Đinpingom.

Izrazio je nadu da je njegova poseta izvanredna prilika da se dobri politički odnosi dve zemlje unapređuju i u ekonimiji i u svim drugim društvenim sferama.

Vučić je rekao i da su Srbiji u saradnji sa Kinom tri oblasti od posebnog interesa, a da je jedna od njih saradnja u oblasti infrastrukture.

"Povodom puta 'Jedan pojas, jedan put" mi smo razvili izvanrednu saradnju u oblasti infrastrukture, gde su kineske kompanije završile veliki dunavski most i trenutno rade na izgradnji najvećeg broja deonica na Koridoru 11", rekao je Vučić.

Podsetio je da je danas potpisan i važan ugovor za izgradnju deonice Surčin-Obrenovac, koja će biti spona između Beograda i centralne Srbije.

Dodao je i da očekuje komercijalni ugovor za izgradnju pruge Beograd-Budimpešta.

"Mnogo toga u infrastrukturnim projektima nas još čeka", naglasio je Vučić.