Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić najavio oko 28.000 radnih mesta u Srbiji

Foto: Tanjug

Vučić najavio oko 28.000 radnih mesta u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u toku pregovori sa 49 svetskih investitora, kao i da će uskoro svetske kreditne agencije povećati rejting Srbije na međunarodnom tržištu

Srbija
Izvor: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da se u ovom trenutku vode pregovori sa 49 značajnih investitora i da će, ako se oni uspešno završe, to značiti novih 27.000 do 28.000 radnih mesta u Srbiji.

- Verujemo da ćemo uspeti da napravimo dobre rezultate, to znači novih 27.000 do 28.000 zaposlenih i trudimo se da ona budu otvarana u siromašnijim i različitim delovima Srbije - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je najavio i da će do kraja godine biti uloženo pet milijardi dinara u obnovu 500 objekata i da je reč o bolnicama, školama, domovima zdravlja.

Vučić je rekao da želi da obiđe sve te objekte.

Blumberg preporučuje kupovinu srpskih obveznica

Vučić je izjavio da su nemačka Komercijalna banka i Rajfajzen banka preporučile kupovinu srpskih obveznica, što, kako je naveo, znači da je Srbija prevazišla Poljsku, Mađarsku i Hrvatsku u onome što radi u kontroli javnih finansija.

- To bi značilo da će neke od tih zemalja izgubiti milijarde u evropskim fondovima, i s druge strane, preporuka za kupovinu srpskih obveznica znači poverenje u srpski finansijski sistem - rekao je Vučić.

Dodao je i da će posle mnogo godina uskoro moći da saopšti veoma dobru vest za Srbiju, a to je potvrda da se povećava kreditni rejting Srbije i ta će vest biti potvrđena od svih važnih svetskih kreditnih agencija.

- To će biti velika vest za građane Srbije - Poručio je Vučić.