Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Neće nam dati da uđemo u EU bez REŠENIH PITANJA GRANICA

Foto: Tanjug/ R. Prelić

Vučić: Neće nam dati da uđemo u EU bez REŠENIH PITANJA GRANICA

Put u Evropsku uniju vodi i preko jasnog definisanja naših granica, a oko takvih pitanja moguć je i referendum, izjavo je predsednik Srbije.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Vučić je, u emisjiji "Ćirilica" na TV Hepi, govoreći o evrointegracijama, rekao da Srbiji "neće dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica".

"Kako ćemo da ga rešimo, to je druga stvar. Hoćemo li da ga rešavamo ili nećemo? Narod će svakako na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome", naveo je Vučić.

Predsednik je primetio da je novi francuski ambasador rekao ono što je poznato – da će Srbija morati da sklopi pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, a to predviđa da ima rešeno pitanje granica.

On sam, istakao je, svakako neće bežati od toga da kaže šta je najmanje loše rešenje.

"Jer, dobrog rešenja nema", rekao je srpski predsednik i dodao da će za dva do dva i po meseca reći šta je to što on misli, a ako narod ne bude mislio tako, to će, kaže, biti poraz njegove politike.

Mi moramo pokušati da to rešimo, naglasio je." Imamo težak problema da niko ne želi da preuzme na sebe ništa. Toma Nikolić i ja, pa čak i Šešelj nije imao ništa protiv toga, podržali smo donošenje Ustava 2006. godine iako smo bili opozicija, ali smo imali državnotvorni pristup. Ovi danas neće da razgovaraju o Ustavu, niti o nijednoj ozbiljnoj temi, zato što ne znaju šta bi rekli", rekao je i primetio.

"Svi misle 'ti, Vučiću, završi to, mi ćemo ti odrubiti glavu, a u sebi ćemo govoriti – hvala bogu da ne moramo da se bavimo time'", primetio je Vučić.

Podsetio je da mu je i u Lapljem Selu gospođa Vulićević rekla – "samo, sine, ne potpisuj ništa", kao što mu i njegov otac govori.

"Ja ga pitam 'a šta misliš ti, jel' mora neko da donese neku odluku u ovoj zemlji". To "ne potpisuj, beži, i prebacuj na sve druge" nije odgovorna politika , rekao je predsednik.

Rekao je da smo imali tu situaciju da se ne potpisuje i ne donose odluke.

"A znate li šta smo mi sve dobili i kupili vremena i mira Briselskim sporazumom?", zapitao je Vučić.

Vučić je naglasio da moramo da se dogovaramo šta ćemo učiniti u budućnosti i da od sukoba sa Albancima "nema vajde i sreće".

"Nisu oni jači od nas, ni neki drugi, ali mi i ne treba da budemo jači, već bogatiji, uspešniji, da brže grabimo i pristižemo one koji su ispred nas, da imamo više stranih i domaćih investicija", istakao je Vučić.

 


danka:  
Vucicu, a ko je pitao narod dali hoce u evropsku uniju? Ti si sam odlucio, jer si doveden na vlast da zavrsis sve zahteve koje ti stranci postave.A onda si ,,ponosan,, na sve sto uradis, i ,,nikoga se ne plasis,, kako cesto izjavljujes, sa nekim cudnim prkosom..kada ces da sucelis misljenje, stavove sa opozicijom, srpskom inteligencijom..u pitanju je DRZAVA SRBIJA, ZA KOJU SU PROLIVALI KRV MILIONI NJENIH RODOLJUBA, KROZ VEKOVE, NA KOJU IMAJU PRAVO MILIONI POTOMAKA, KAKO U ZEMLJI, TAKOM I U RASEJANJU..NIJE TO TVOJA DEDOVINA, COVECE...HOCES REFERENDUM ZA GRANCE, TJ DEFINITIVNU PREDAJU KOSOVA I METOHIJE, NAJSVETIJE SRPSKE ZEMLJE..UNAPRED CE SE SPREMITI LAZNI ,,REZULTATI,, TJ. FALSIFIKATI...LAZ DO LAZI...p.s. pljujes Boska Obradovica, koji te bez pardona proziva, i to na primitivan nacin, nedostojan ni lokalnog politicara..kazes, to je onaj sto bije zene..pa sramota, gde su odgovori na njegove politicke stavove, a to ko bije zenu, to nije za predsednika..pisu i za tebe da bijes zene, i za sinisu malog, direktno ga na tv n1 bivsa zena marija optuzuje...to ne pominjes...cime se bavi predsednik..privatnim ,,prljavim vesom,, pa bas sramota..

23.01.2018 21:22h    51     54