Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Nije smak sveta ako ja ne formiram vladu

Aleksandar Vučić/ Foto: mondo.rs

Vučić: Nije smak sveta ako ja ne formiram vladu

Vučić je kazao da će vladu formirati neko drugi, ako on to ne učini do kraja prve polovine avgusta.

Srbija
Izvor: NB, agencije

Nije smak sveta ako ja ne budem formirao vladu, rekao je večeras mandatar Aleksandar Vučić.

On je dodao da je jedino važno da Srbiju niko ne može da vrati unazad. Vučić je ponovio da će, ukoliko ne uspe da formira vladu kakvu želi do kraja prve polovine avgusta, to uraditi neko drugi.

Kako je rekao, ključno je da vlada koju formira sprovede određeni program i mere, da bi naredne četiri godine u Srbiji bile “godine radosti”.

Vučić je ponovio i da ga ne interesuje funkcija predsednika države, iako bi, kako je istakao na tim izborima prema istraživanjima pobedio.

"Neki ljudi uvek polaze od sebe, kritikujući vladu koju vodim kažu da bi se kandidovao za predsedničke izbore zato što bi oni to uradili", rekao je Vučić.

On je naveo da istraživanja pokazuju da bi, kao predsednički kandidat, pobedio u prvom krugu, a da bi i u drugom, bez obzira da li je protivkandidat Vojislav Šešelj, Saša Janković ili Vuk Jeremić, odneo pobedu sa 66:33.

Mandatar je takođe kazao mnogi priželjkuju uticaj na Srbiju, te da su ranije vladu formirali tajkuni. Kako je rekao “danas to ne mogu, ni oni ni neko sa strane”.