Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ: NOVAC olimpijcima u petak, POVEĆAJNE PLATA na jesen

Foto: Tanjug/ screenshot

VUČIĆ: NOVAC olimpijcima u petak, POVEĆAJNE PLATA na jesen

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas na konferenciji za medije najavio da će olimpijci dobiti novac od države za osvojene medalje u petak.

Srbija
Autor: NB

Kako je kazao, takmičarima i njihovim trenerima biće isplaćeno oko tri miliona evra. Vučić je to rekao odgovarajući na optužbe da država ne ulaže u sport. On je izložio ulaganja Srbije u sportsku infrastrukturu, te rekao da pored nagrade osvajači olimpijskih medalja dobijaju i nacionalnu penziju, koja je u nekim slučajevima i do 160.000 dinara mesečno.

Vučić se osvrnuo i na odnose sa Zagrebom rekavši da Srbija više neće odgovarati na izjave Hrvatske. „To nije zato što smo se uplašili, već zato što želimo da prestane politika Hrvatske, kojom žele da nas predstave kao dve nezrele zemlje koje izajavama igraju ping.pong. Mi to nećemo“, rekao je Vučić.

Premijer je govorio i ekonomskim pokazateljima rekavši da je plus u državnoj kasi nakon osam meseci 20 milijardi dinara. Te da su plate u julu, u odnosu na isti mesecp prošle godine veće za 3,9 odsto. Kako je kazao, dobri rezultati omogućili su da se u septembru i oktobru sa MMF-om razgovara o povećanju plata u javnom sektoru, za koje očekuje da će biti veće od poslednjeg povećanja.

On je na konferenciji govorio i o medijima i novinari, a spoemnuo je izveštavanje Radio-televizije Srbije iz Rija, rekavši da ga zanima koliko to košta. Kako je RTS i pored teškoća uspeo da prenesu Vučićevo obraćanje, pogledajte ovde.