Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: O NOVOM PREMIJERU u ponedeljak

Foto: Youtube/TV Pink, printscreen

Vučić: O NOVOM PREMIJERU u ponedeljak

Razgovore s predstavnicima svih izbornih lista o mandataru buduće vlade počinjem u ponedeljak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija
Izvor: RTS

Ističe da će mu region biti prioritet, kao i da se nada dolasku slovenačkog predsednika Boruta Pahora i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na inauguraciju. Kaže da ne zna da li su neki novinari juče bili napadani i zamolio ih da, ako jesu, prime njegovo izvinjenje.

Upitan da komentariše napise u medijima da će razgovore početi za vikend, on je rekao da je planirao da to radi od ponedeljka.

"Najpre ću razgovarati s predstavnicima izbornih lista, očekujem da ću to završiti u jednom danu, a zatim moram da razgovaram s koalicionim partnerima, i, naravno, s ljudima iz Srpske napredne stranke", rekao je Vučić.

Govoreći o inauguraciji, Vučić je rekao da se nada dolasku slovenačkog predsednika Boruta Pahora i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Vučić je u Pančevu, gde je američki ambasador Kajl Skot uručio 19 "hamvi" vozila koja su poklon vlade SAD Vojsci Srbije, rekao da su mu aktivnosti kao predsednika izuzetno brojne narednih dana, ali da mu je uvek prioritet region.

U tom je smislu pomenuo odlazak u Kranj, gde će biti svi predsednici iz regiona, a zatim, kako je rekao, ide u Kazahstan, gde će biti i predsednici Si Đinping, Vladimir Putin i drugi.

"I sa (nemačkim predsednikom Valterom) Štajnmajerom imam zakazanu već bilateralu na brdu kod Kranja", naveo je, te ponovio da mu je region ipak prioritet.

Ne možemo da rešavamo nešto što je daleko od nas, dok ne završimo važne stvari u regionu, poručio je.