Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić o premijerskom mandatu: DOK SU NEKI CRTALI GRANICE, JA SAM CRTAO PUTEVE I KORIDORE

Foto: Tanjug/ R. Prelić

Vučić o premijerskom mandatu: DOK SU NEKI CRTALI GRANICE, JA SAM CRTAO PUTEVE I KORIDORE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se građanima na podršci, ministrima na saradnji, a svom nasledniku na mestu premijera poručio da državnu kasu ostavlja u dobrom stanju.

Srbija
Izvor: N1

Predstavljajući putnu i železničku infrastrukturu rekao je da je lično crtao autoputeve i koridore, dok su drugi crtali granice.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je inauguracija zakazana za 23.jun i da se nadam da će Srbija do tada imati novu Vladu. Dodao je da još nije odlučio ko će biti novi premijer, a da će se njegovo ime znati do 17. ili 18. juna kada će se Skupština izjašnjavati o novom predsedniku vlade.

Upitan da li će napustiti SNS, kao njegov prethodnik Tomislav Nikolić, Vučić je rekao da će uskoro saopštiti od kog trenutka neće biti predsednik SNS-a.

"Odavno više nisam stranački čovek, strankom se ne bavim osim u kampanji", rekao je Vučić i dodao da ima još neke ideje o promenama koje u svojoj stranci želi da sprovede, posle čega će je ostaviti mlađima da je vode.

"Želim da me pamte kao Šredera u Nemačkoj", kazao je Vučić.

Povodom najavljenog sutrašnjeg protesta dela opozicije, na dan njegovog stupanja na funkciju i polaganja zakletve u Skupštini, Vučić je rekao da mu je drago da, posle Slobodana Miloševića, njegovi politički protivnici organizuju kontramitinge.

"Veoma sam radostan zbog toga", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću zahvalio se na podršci u najtežim trenucima, posebno tokm sprovođenja fiskalne konsolidacije.

"I mi i Hrvati znamo šta mislimo"

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je rekao da će uložiti mnogo napora u očuvanje dobrih odnosa. Prema njegovim rečima, te odnose danas karakterišu dve stvari: mnogo tenzija i jasno izraženi problemi, a ne njihovo stavljanje pod tepih.

"Bar jedni druge ne lažemo. I mi i Hrvati znamo šta mislimo. Sa BIH smo uspeli da izgradimo neku vrstu poverenja, nisu odnosi idelani ali postoji poverenje. Sa Crnom Gorom i Makedonijom bi uvek nešto popravljali ali odnosi nisu loši", rekao je Vučić opisijući odnose u regionu sa naglaskom da Srbiju očekuju teški razgovori sa Kosovom.

"Nisam lagao građane"

"Mi smo radili u teškim uslovima i vremenima i nije taj posao bilo lako obavljati, ali sam ga obavljao s največom srećom, ponosom i zadovoljstvom. Imao sam priliku da nekoliko godina radim najbolje moguće za našu zemlju, ono što se nekima nije dopadalo, ali je to donelo najbolji rezultat", rekao je Vučić za rad svoje vlade.

On se još jednom zahvlaio građanima na podršci, i poručio im da ih nije lagao, dodajući da "bolja vremena dolaze svakog dana".

"Hoću da se zahvalim novinarima zato što su hteli da čuju nešto više. Nikada nikoga nisam tužio za nešto što je napisao i nikoga nisam uvredio. Uvek govorim ono što mislim i to pravo ću zadržati u budućnosti", rekao je odlazeći premijer o svom odnosu sa medijima.