Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić o RTV: Prvi put sve po zakonu, nema naslednih funkcija

Foto: SRNA

Vučić o RTV: Prvi put sve po zakonu, nema naslednih funkcija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom dešavanja u RTV-u, da se po prvi put stvari tamo dešavaju u skladu sa zakonom.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Niko ne lupa nikakve table, niko ne dovodi ljude iz Beograda po partijskoj liniji kao što su to radili 2008. godine i 2011. godine. Prvi put vidim da je sve čisto i sve u skladu sa zakonom, bez upliva politika, već onako kako se to radi, kroz upravni odbor", rekao je Vučić novinarima.

Kako je primetio, nema "naslednih funkcija", niti će se "uvoditi monarhizam" u javna preduzeća, kako bi svi koje su postavljali Bojan Pajtić i Bojan Kostreš mogli da budu negde "do kraja života".

"Strašno sam zabrinut koliku to nervozu izaziva kod Pajtića i Kostreša i kod onih kojima se takva vrsta nameštenja u ranijem periodu jako dopadala", rekao je Vučić.

On je dodao da ne vidi kako je to u redu da Pajtić može da kaže koga gde želi na RTV, kao što je to radio, a novinari javnog pokrajinskog servisa, kako ispada, nemaju takvo pravo.

Primetio je i da su neki bili zaposleni na RTV, a gotovo nikada nisu dolazili na posao, možda jednom mesečno, iz Beograda, a "debele plate" su primali od građana Srbije.

Vučić je "podsetio" da su izbori prošli i da njega mnogo više od smena i novih nameštenja u RTV interesuje racionalizacija zaposlenih u toj kući, kao i u RTS-u, kako se narodne pare ne bi rasipale.