Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ O SAVAMALI: Nije reč o rušenju tri barake, već o rušenju mene

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug

VUČIĆ O SAVAMALI: Nije reč o rušenju tri barake, već o rušenju mene

Mi ćemo da gradimo, oni neka ruše, samo neka kažu šta je pravi razlog demonstracija - prokomentarisao je premijer proteste inicijative (Ne)davimo Beograd

Srbija
Izvor: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od početka protesta inicijative Ne (da)vimo Beograd jasno da oni ne protestuju zbog rušenja tri barake, već zbog rušenja njega, ali da mu nije jasno što to od početka nisu tako rekli.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše prisustvo ličnosti iz nevladinih organizacija i civilnog sektora, poput Sonje Biserko, Saše Gajina i Borke Pavićević, na protestu Inicijative, juče u Beogradu.

- Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj, neka oni ruše, mi ćemo da gradimo – rekao je premijer i ponovio da su protesti, pa i ovaj, demokratski i legitimni, samo je trebalo da od početka kažu šta je pravi razlog demonstracija.

Ironično je primetio da je fasciniran njihovom snagom i “predložio” da oni koji finansiraju aktivnosti Inicijative ulože tri ili šet puta toliko u neke projekte, od kojih ćemo, rekao je, bolje da živimo.

- Kad mi nađete mesnu zajednicu u kojoj neću moći da skupim više ljudi nego oni što skupe sa svih strana, odmah me smenite – zaključio je Vučić.