Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ O SITUACIJI U MAKEDONIJI: Imamo dokaze o ofanzivnom delovanju protiv Srbije

Foto: Tanjug/ DRAGAN KUJUNDZIC

VUČIĆ O SITUACIJI U MAKEDONIJI: Imamo dokaze o ofanzivnom delovanju protiv Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i

Srbija
Izvor: RTS, Tanjug

On nije hteo da iznosi detalje, ali je istakao da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom, ali i da mora da se pripremi i prilagodi novim okolnostima.

"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni, da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca i da znamo kako je delovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do pre nekoliko meseci", rekao je Vučić.

Dodao je da će biti nekih promena u osoblju ambasade i naveo je da je mnogo špekulacija i da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije.

Predsednik je novinarima rekao da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose.

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su sinoć na hitne konsultacije u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je ranije da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je kompletno osoblje pozvano na konsultacije u Beograd.

U međuvremenu, makedonski MUP je potvrdio da je preduzeo povećane mere obezbeđenja ambasade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je imala konsultacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.