Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić o Srebrenici: Prihvatamo da smo višak

YT Printscreen

Vučić o Srebrenici: Prihvatamo da smo višak

Ne znam da li je razlog ovoga kampanja u Srebrenici, ali Durakovića doživljavam kao prijatelja Srbije i on je uvek dobrodošao ovde, izjavio je mandatar Aleksandar Vučić

Srbija
Izvor: B92.net

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da su predstavnici Srbije razumeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima.

- Prihvatamo ideju da smo višak u Srebrenici. Razumem sve što kažu i oni imaju pravo da nekoga ne žele tamo - rekao je Vučić.

Prvi čovek opštine Srebrenica Ćamil Duraković je rekao da su se porodice žrtava žalile zbog toga što je u "memorijalnom centru šetao neko ko negira genocid" i da je to uvaženo, a pozvao je i Srbiju da iskaže jasan stav o genocidu.

- Oni su kod nas uvek dobrodošli, a i mi smo bili dobrodošli kod njih pre nekoliko meseci. Ne bih da ulazim u njihove razloge, ne znam da li je kampanja ili nešto drugo. Durakovića doživljavam kao prijatelja Srbije, svog dobrog poznanika, on je ovde uvek dobrodošao - rekao je Vučić.

Vučić, koji je prošle godine napadnut na komemoraciji u Potočarima, rekao je da o "Srebrenici misli isto što i prošle godine".