Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ O TUŽIOCU "Da sam ja to rekao bio bi na STUBU SRAMA"

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/J. Pap

VUČIĆ O TUŽIOCU "Da sam ja to rekao bio bi na STUBU SRAMA"

Vučić o Savamali.

Srbija
Autor: Tanjug, Nova Borba

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas govoreći o objavljivanju imena tužioca u slučaju “Savamala” da bi bio stavljen na stub srama, da je on bio taj koji je obelodanio ime.

Vučić je kazao da pojedinci mogu da vrše pritisak na nezavisne organe, te da je objavljivanje imena tužioca dupli standard.

„Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca bio bih na stubu strama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezavisne i samostalne državne organe, i još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno“, rekao je Vučić u Senti.

On je dodao da funkcioneri moraju da budu imuni na pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da pišu mediji.

Postupajući tužilac u slučaju nelegalnog rušenja objekata u Savamali koje se dogodilo u izbornoj noći je Sanja Đurić, a ime tužioca bilo je objavljeno po nalogu poverenika Rodoljuba Šabića.

 


Svetislav Janković:  
Pa ljudi , pred istražne radnje su u toku - a to što će one trajati više nego što treba da slučaj zastari ; pa tu se ništa nemože ! Naši tužioci su nezavisni i časni , pošteni predstavnici institucije za svekoliku pravdu ! A što je pravda spora i nedostižna , tu stvarno niko ništa ne može iz patriotskih nacionalnih razloga ! Pa pobogu , ona je srpska - naša ! Ne treba da sitničavimo ! Po državi nam tokle masovne grobnice iz prošlog celog veka - svi pravdoljupci ćute ; a sad se uztalasali i okopili oko neke patke ! A ta patka nije ni praznična , nije čak ni prava - običan loše nacrtan transparent ! Ma ajte !

06.10.2016 19:41h    28     23