Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić objavljuje imena ministara oko 18 časova?

Foto: Tanjug/Z.Žeštić

Vučić objavljuje imena ministara oko 18 časova?

Imena budućih ministara Vulić zasad čuva u najstrožoj tajnosti. Ipak, većina je odranije poznata, prenosi "Blic"

Srbija
Izvor: Blic

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić održaće konferenciju za novinare u 18h, a sudeći po onome što pišu mediji, mogao bi da objavi spisak ministara.

Tema obraćanja se ne navodi u kratkom saopštenju na sajtu Vlade, ali se veruje da će ono uslediti nakon sednice Predsedništva Vučićevog SNS-a.

Naprednjaci će zasedati nakon poziva potpredsednika Miloša Vučevića, a najavljene su teme odnos prema izjavama Bakira Izetbegovića, odnosi između Srbije i Hrvatske, ali i formiranje vlade Srbije.

Kako navodi list "Blic", Vučić je završio pisanje ekspozea i izabrao tim koji će činiti njegov novi kabinet, a podršku za svoje kadrove će zatražiti od stranačkog rukovodstva.

Ne očekuje se da će problema sa podrškom neće biti, a ukoliko Vučić zaista predveče saopšti na koga računa, Skupština Srbije će konačno zasedati u sredu.

"Imena budućih ministara Vulić zasad čuva u najstrožoj tajnosti. Ipak, većina je odranije poznata", piše "Blic".

List navodi da su na svojim mestima sigurni Zorana Mihajlović (građevina, saobraćaj), Nikola Selaković (pravda), Nebojša Stefanović (policija), kao i Dušan Vujović (finansije), Aleksandar Vulin (rad, socijalna pitanja) i Vanja Udovičić (sport i omladina).

Takođe, navodi se da će SPS biti deo vlade i da će i Ivica Dačić (diplomatija) i Aleksandar Antić (energetika) zadržati svoje fotelje.

Kao ministri koji će verovatno dobiti zamenu navode se Snežana Bogosavljević Bošković (poljoprivreda), Srđan Verbić (obrazovanje), Ivan Tasovac (kultura i informisanje). Status Zlatibora Lončara je "nepoznanica".

Da će naprednjaci danas razgovarati o novim minstrima pišu i "Večerenje novosti", kao i tabloidi "Alo" i "Kurir".

Međutim, "Novosti" navode da će se razgovarati o "eventualnim koalicijama, strukturi vlade i broju resora", a da će tek nakon toga biti razmatrana konkretna rešenja.