Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Od stranaka Putin pomenuo samo SNS

Sastanak Putina i Vučića Foto: kremlin.ru

Vučić: Od stranaka Putin pomenuo samo SNS

Putin nije pomenuo nijednu stranku osim SNS, izjavio je danas mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić.

Srbija
Izvor: Tanjug

Putin nije pomenuo nijednu stranku osim SNS, izjavio je danas mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić.

On je novinarima rekao da su ga nasmejali navodi da je predsednik Rusije Vladimir Putin urgirao da SPS uđe u novu vladu, ističući da je sa njim imao pristojan i učtiv razgovor tokom kojeg nije pomenuta nijedna partija, osim njegove, SNS.

Vučić je zapitao zašto se svi interesuju da li je Putin imao sugestije u pogledu sastava vlade, i istakao da su i drugi zainteresovani za sastav vlade, ali da dobro znaju da mu "fontane želja" ništa ne znače, već samo želje građana.

On je na konferenciji za novinare naveo da je sa Putinom pričao o partijskim stvarima i saradnji Srbije i Rusije.

Putin Vučiću: Računamo da će u Vladu ući oni koji su za razvoj odnosa Srbije i Rusije

"Predsednik Putin je na pristojan i učtiv način razgovarao, nije pomenuo nijednu partiju sem partije koju ja vodim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da mu je smešno da komentariše navode da neko može da urgira za sastav vlade, jer će kandidate predložiti lično on.

"Sastav vlade predložiću ja, veoma poštujem Putina i primedbe koje čujem sa svih strana. Ali nemojte da mi pričate da to određuje Putin, pa imate i druge zainteresovane za ministarstva, državne sekretare, pomoćnike...", rekao je Vučić.

Mandatar je istakao da Srbija vodi politiku nezavisne i suverene zemlje i da naša zemlja sama odlučuje ko će biti u novoj vladi.

"Jedni kažu 'Putin određuje vladu', a drugi nešto si dobio za otvaranje poglavlja... Mislim da ljudi u Srbiji dobro vide da mi vodimo politiku nezavisne i suverene zemlje i da uprkos brojnim 'fontanama želja' sa svih strana mi sami određujemo ko će da bude u vladi i kako će da radi, koji su ciljevi i kakvu politiku će vlada da vodi", rekao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i jučerašnje izveštavanje Radiotelevizije Srbije o njegovoj poseti Moskvi, navodeći da je iznenadjen što je hrvatski analitičar Davor Đenero za javni servis bio važnija vest od Vladimira Putina.

"Putine, Đenero je važniji od tebe!"

Navodeći da je poseta Moskvi bila tek treća vest u Dnevniku, a da je pre njega RTS pustio Đenera, Vučić se našalio da mora obavestiti i Putina da "ima neki stručnjak" koji će uvek biti prva vest.

"Moram da proverim zašto je toliko važan. Moram da javim i Putinu, sad ću da mu pošaljem dopis - ako nisi znao, ima Davor Đenero, taj je mnogo važniji od tebe", rekao je.

"Vodi računa kad dolaziš na Balkan, uvek prvo vidi gde je Đenero, ako on ima dogadjaj tog dana, nemoj da se pojavljuješ, nećes biti prva vest", nastavio je Vučić

On je primetio da će morati da se sretne sa "tim stručnjakom", koji je važnija vest od Putina.

"Hrvatski analitičar je bio belosvetska vest..Rasturio je Putina po značaju. On je bio pre Putina... Ko si bre ti Putine, Rusija, kad je tu Davor Đenero to je važna vest", rekao je Vučić šaleći se, i zaključio da je RTS nezavisni javni servis i da se ne meša u njegovu uređivačku politiku.