Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: ODLUKA O RASPISIVANJU PARLAMENTARNIH IZBORA biće saopštena iduće nedelje

Foto: Tanjug

Vučić: ODLUKA O RASPISIVANJU PARLAMENTARNIH IZBORA biće saopštena iduće nedelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese stav o raspisivanju parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim.

Srbija
Izvor: RTS

Aleksandar Vučić je, novinarima tokom obilaska gradilišta Galerije "Beograda na vodi" rekao da ne zna kakvu će stranka doneti odluku, dodajući da su izneti argumenti za i protiv, a on je izneo argumente protiv parlamentarnih izbora.

Vučić je rekao da smatra da je važno da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina.

"Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućenih meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore", istakao je Vučić.

Naglasio je da ne treba SNS da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republičkim rezultatima, i da ne bi bilo ništa strašno ako bi izgubili.

"Ako izgubimo, nije nikakav problem, na kraju se živi od dela koja ste ostavili", poručio je predsednik Srbije.

Navodi da neki ulaze u politiku radi slave, a drugi kako bi napunili sebi džepove, te dodao da SNS ne pripada toj poslednjoj grupi ljudi, dok zna da je političkim protivnicima to bio cilj.

Ističe da drugi, koji su za parlamentarne izbore, navode kao argument da bi, raspisivanjem izbora u februaru, dobili četiri godine potpunog mira, čime bismo mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema.

"To je snažan argument, ali sam ostao pri svom stavu. Razgovaraćemo i verujem da ćemo sledeće nedelje imati rešenje", naglasio je Vučić.